Sjekk demperne hvis du føler at bilen fungerer underlig

Støtdempere kan påvirke hvordan bilen din presterer når du kjører. Det kan være årsaken når du føler at noe kan være galt eller bilen handler på en underlig måte. Dårlige støtdempere kan føre til at bilen svinger i hjørner eller til og med om det er veldig vind ute. Det får også bilen til å sprette mye etter å ha truffet en støt eller et hull i veien. Det er veldig enkelt å bli bilsyk når støtdemperne er dårlige. Hvis støtdemperen ikke fungerer som den skal, vil den ikke skyve dekket mot gaten, slik at du får mindre grep.

Hvis bremseavstanden din er forlenget, kan det være forårsaket av støtdemperne. Du kan sjekke å prøve å sjekke støtdemperne ved å legge vekten over dekket, og når du fjerner det, sjekk om bilen spretter eller går tilbake til utgangsposisjonen uten å sprette. Hvis den går rett tilbake, er det en indikasjon på at de er i god stand. Du kan også ofte se om det er oljelekkasje rundt dekkene etter parkering.

Det enkleste er å få en bilverksteder til å se på bilen, slik at de kan gi sin ekspertuttalelse hvis de mener at de er i god stand eller hvis de må byttes. Hvis du gjør en tilstandstest av bilen, vil de sjekke støtdempere, og de vil også sjekke andre viktige deler av bilen din. Dette er flott hvis du føler at bilen ikke fungerer som den skal, som under konditionsstesten de vil gå gjennom de viktige sikkerhetsdelene, for å se om noe må repareres eller skiftes ut. De sjekker også nøkkelvæskene og lysene på bilen. Dette er også en flott måte å oppdage problemer på et tidlig tidspunkt før de vokser til større problemer som senere kan føre til større og mer kostbare problemer.

Det er alltid viktig å holde bilen i god stand, og så snart du merker at noe kan være galt, er det viktig å sjekke hva den kan være og få den reparert slik at du kan kjøre trygt og komfortabelt.

For mer informasjon om støtdempere og steder å sjekke dem, besøk: https://vianor.no/