Måter å forbedre bilens ytelse på vinteren

Riktig dekk vil bidra til å forbedre bilens ytelse på vinteren. Riktig dekk kan være forskjellen mellom å få bilen til å stoppe og være i en ulykke. Det kan også være det som holder deg på veien og ikke havner i grøfta. Du trenger et godt sett med premium vinterdekk som kan gi deg stabilitet og kontroll når du kjører på snødekte og isete veier. Det handler heller ikke bare om å ha sett med vinterdekk, det handler om å sørge for at du har dem montert på bilen før vinterværet treffer.

I tillegg til å ha gode dekk er det også viktig at du sørger for at bilbatteriet er i god stand og at det er fulladet. Å starte bilen i veldig kalde dager vil kreve mer strøm fra batteriet enn på en varm dag. Så hvis batteriet ikke er i god stand, kan du ende opp med et dødt batteri og trenger noen som kommer for å hjelpe deg med å få det i gang med startkabler.

For å unngå at væskene i bilen ikke fryser, må du sørge for at du har frostvæske i dem. Selv bensinen vil gjøre det bra med noe alkoholbasert drivstofflinje som fryser. Vindusviskervæsken trenger også frostvæske for å sikre at du kan rengjøre vinduene selv om vinteren. Det er veldig viktig del av vinterkjøringen å ha god sikt, siden saltet på veiene ofte vil gjøre veiene våte og når du kjører frontruten vil bli veldig skitten.

Sørg for å sjekke bilens tilstand før vinteren kommer, da en ordentlig bilservice vil sikre at bilen din er i god stand og klar for vinterutfordringene. Det er bra å sjekke alle nøkkeldelene som støtdempere, bremser og lys for å sikre at alt er oppdatert. Sjekk også dekkene for å forsikre deg om at du har mer enn 4mm mønsterdybde. Dekktrykket bør også kontrolleres for å sikre at du har tilstrekkelig trykk i dekkene. Trykket synker med synkende temperatur, så hvis du har et stort temperaturfall er det godt å kontrollere trykket på nytt, ellers sjekk det minst hver måned når du stopper for bensin.

For mer informasjon om forbedret vinterytelse på bilen din, besøk: https://vianor.no/