Livslengden til en bil

En ny bil er en stor investering, og når du kjøper din første nye bil er det ofte en veldig fin opplevelse. Ofte i utgangspunktet tar de fleste veldig godt vare på bilen sin, men det ser ut til å avta litt over tid etter hvert som den nye bilfølelsen går av. Det er imidlertid viktig at du fortsetter å ta vare på bilen både for å sikre at den holder verdien, men også at den forblir trygg. Du bør alltid følge serviceplanen som er angitt i servicehåndboken, der en autorisert bilverksted skal utføre bilservice og fylle ut informasjonen i servicehåndboken. Forsikre deg om at du følger alle anførte anledninger, og at du gjør det når det skal gjøres, så delene som må skiftes, kan endres og de andre delene kan sjekkes for å se om de er i god stand.

I tillegg til å kjøpe den nye bilen, må du også kjøpe nye dekk, hvor du vil trenge både et sett med sommerdekk og et sett med vinterdekk, bilen kommer med ett sett allerede, slik at du bare trenger ett til. Det er viktig at du ikke faller for å kjøpe billige dekk, da de ofte vil koste deg mye mer og kan redusere sikkerheten til bilen din. Så sørg for at du har både gode sommer- og vinterdekk.

Du må også sjekke dekkene dine for skader, sjekke dekktrykket og sørge for at mønsterdybden er over 4mm. Andre deler som er viktig å sjekke i tillegg til dekkene er bremsene, støtdemperne og deretter at alle lysene fungerer som de skal. Så har du alle væskene du trenger for å sjekke at de er ordentlig fylt ut.

Hvis du klarer å opprettholde bilen i god stand og påta deg alle tjenestene i henhold til servicehåndboken og i tillegg fikse eventuelle andre problemer, bør bruktverdien din være virkelig god, slik at du får den prisen du ønsker for din gamle bil. Dette betyr at du kan bruke pengene som delbetaling når du kommer til enda en ny bil.

For mer informasjon om bilservice og hvor du finner en verksted for bilen din, besøk: https://vianor.no/