Gjør service i henhold til bilens servicehåndbok

Det er viktig å følge bilens servicehåndbok og følge planen de har planlagt for kjøretøyet. Dette er basert på beregninger om når deler må endres basert på forventet levetid. Denne beregningen er basert på normal slitasje og selvfølgelig er de kanskje ikke korrekte under alle omstendigheter, og noen deler kan også være litt defekte, slik at de går i stykker tidligere. Dette er grunnen til at det er viktig å innse at den planlagte service i henhold til servicehåndboken er det minste minimum av bilservice som bilen din trenger. Så du vil mest sannsynlig ende opp med å gjøre noe ekstra, når du føler at bilen ikke oppfører seg så bra som den skal, eller at du kan høre noe støy som gjør deg mistenksom overfor at noe kan være galt.

Dekk regnes ikke engang som en del av bilen i den forstand, så selvfølgelig må du sjekke dekkene dine oftere, og du vil også måtte bytte dem mellom årstidene, slik at du har et sett med sommerdekk og et sett av vinterdekk. Å utføre dekk er viktig fordi dekkene spiller en veldig viktig del av å gi deg kjørersikkerhet. Dekkene må sjekkes at de er i gode forhold, fri for synlige skader. Slitebanen må ha en mønsterdybde på 4 mm og trykket i dekkene må være som angitt i brukerhåndboken. Dekkene skal også være balanserte, slik at de kan rotere jevnt. For å sikre jevn slitasje på dekkene og kvelden ut forskjellen i slitasje mellom dekkene foran og avlest, bør du rotere dekkene mellom vinter- og sommerdekkbyttet.

Når du føler at noe kan være galt for bilen generelt, ta den med til verksted og la dem sjekke den for deg. Det kan lett være at den av støtdemperne må skiftes, eller at en av skivene i bremsene er utslitte. En verksted kan raskt finne ut hva som er galt, og mest sannsynlig fikse det med en gang, eller deretter planlegge en tid når du kan fikse det, slik at bilen kjører problemfritt igjen.

For mer informasjon om biltjeneste, besøk: https://vianor.no/