Ikke kast bort pengene dine på billige dekk

Problemet med billige dekk er at de kan se ut som en god avtale, men til slutt ender de faktisk opp med å bli dyrere enn et høyere prisdekk dekk. Dette er uansett om du kjøper nye sommerdekk eller om du trenger nye vinterdekk. Å kjøpe billig er ofte å kjøpe dyrt, da du har en tendens til å bruke mer penger på dem i løpet av livet. Det er ok hvis du bare kjøper noe du ikke vil bruke på så lang tid, men for dekk som er en veldig viktig sikkerhetsdetalj av bilen og de trenger å vare så lenge som mulig. Det er også slik at de kan påvirke sikkerheten negativt hvis dekkene ikke er av god kvalitet.

Sjekk dekkfakta om billige dekk før du kjøper dem. Det kan være greit å sjekke EUs dekkmerke, der du kan sjekke rullemotstanden til dekkene, som er indikert som påvirkning på drivstofforbruket, der en høy rullemotstand bruker mer drivstoff. Det fører også til høyere dekkslitasje, slik at dekkene dine slites raskere og må byttes ut før. Billige dekk vil ha høyere rullemotstand enn et premium dekk. Du bør også sjekke hvor godt dekkets våte grep er, noe som er viktig for sommerdekk. For vinterdekk indikerer ikke EU-dekkmerket noen spesifikke tester som beviser hvor gode dekkene er, så her er det bedre å sjekke dekkprøvene som er gjort av de store bilmagasinene for vinterdekk.

Hvis du ender opp med å bruke mer penger på drivstoff på grunn av at du kjøpte billigere dekk, og da vil du uansett måtte kjøpe et nytt sett mye raskere enn du ville gjort hvis du hadde valgt et litt dyrere premiumdekk, sparer du ikke noe penger. Til slutt vil du bruke mer penger og fremdeles ha en dårligere sikkerhetsprofil enn du ville gjort med et premiumdekk. Så bruk pengene dine med omhu og velg et sett dekk som kan gi deg den nødvendige sikkerheten du trenger, og som vil vare lenge, mens du ikke påvirker bilens drivstoffeffektivitet.

For mer informasjon om premium dekk å kjøpe som vil være mer kostnadseffektivt for deg, besøk: vianor no