Hva gjør du hvis du ender med et flatt dekk?

I dag ender det opp med et flatt dekk, skjer det ikke så ofte det pleide å gjøre, på grunn av forbedret kvalitet på dekk så vel som veier er forbedret med mindre jettegryter. Hvis du ender med et flatt dekk, bør du alltid trekke over til siden av veien og slå på varsellampene. Du bør plassere en advarseltrekant bak bilen på siden av veien. Plasser den med tilstrekkelig avstand slik at biler har nok tid til å reagere når de har sett den. Jo høyere hastighet jo lenger bak plassering skal være. Du bør også bruke refleksvest, dette er veldig viktig hvis det er mørkt eller blir mørkt.

Hvis det er en veldig trafikkert vei, er det ikke tilrådelig å prøve å skifte dekk. Det er bedre å be om en slepebil slik at de kan taue bilen til et tryggere sted, og de kan hjelpe til med ditt dekkskift eller ta deg til en dekkverksted for dekk service, slik at du kan vurdere om dekket kan være reparert hvis du må kjøpe et nytt dekk. Selv reservedekkene du har i bilen, er bare et midlertidig dekk og er for deg å komme til dekkverksted og ikke et permanent erstatningsdekk.

Hvis du har kjørt flatt dekk, lar de deg fortsette å kjøre med lavere hastighet til du kan komme deg til en bilverksted. Når du har kommet til bilverksted, kan de også vurdere om dekkene er i god nok stand til å fikses og tillate fortsatt kjøring. Disse dekkene har sterke nok sidevegger til å støtte dekkene og beskytte felgene når du kjører i lavere hastigheter. Det beste er alltid å konsultere ekspertene på en dekkstasjon angående hva som er det beste og sikreste alternativet. De vil være i stand til å guide deg slik at du kan fortsette kjøre din trygt uten problemer.

Nøkkelen er å være trygg både når du ender med det flate dekket og også etterpå. En god måte å unngå å ende opp med flate dekk er å sjekke dem ofte, og også sørge for at dybden er god og at du har tilstrekkelig dekktrykk.

For mer informasjon om flatt dekk, besøk: vianor no