Vinterutfordringer

Jeg tror alle som har kjørt bil i vinterperioden er enige om at det er den klart mest utfordrende perioden å kjøre i. Du har alle utfordringene med snø, is og til og med slaps. De danner alle forskjellige utfordringer og mer, hvis du ikke har de riktige dekkene til dem. Dekkene er spesielt designet for å kunne takle disse værforholdene, så når du har riktige dekk på bilen din vil du være trygg, mens hvis du har feil dekk kan du være i reell fare. Du trenger vinterdekk av høy kvalitet for å sikre at de enkelt kan navigere gjennom disse forholdene.

Det er ikke bare å ha vinterdekk av god kvalitet for å beskytte deg, du må sørge for at du har dem montert på bilen din før vinterværet kommer. Hvis du ikke har dem montert, spiller det ingen rolle hvor gode dekkene er. Å prøve å komme til dekkverksted med dine eksisterende sommerdekk er forbundet med nok fare for at det ikke er tilrådelig å gjøre det. Hvis du prøver, kan du havne i en ulykke. Dette er grunnen til at det er så viktig at dekkskiftet gjøres før snøen kommer, og det anbefales å gjøre det allerede da temperaturene faller under null. Det er lettere å spore temperaturendringene og planlegge dekkskiftet ditt deretter. Vinterdekk overgår sommerdekk når du har lave temperaturer, så det er ikke nødvendig å prøve å vente in snøen.

Når snøen endelig kommer vil du ha utfordringer med parkering og risiko for å sitte fast. Det er alltid verdt å være forberedt og ha de riktige verktøyene i bilen for å komme ut av trøbbel. Det er godt å ha en skrape, en snøbørste og en spade slik at du kan grave deg ut i tilfelle du trenger det. Forberedelser både med dekkene og tingene du har med deg kan spare deg for mange fremtidige problemer.

Forsøk å unngå kjøring hvis du ikke har lavt dekkskifte i tide, eller hvis været er ekstremt dårlig. Begge disse faktorene har en dårlig innvirkning på kjøresikkerheten, men i det minste hvis du er godt forberedt, har du en mye bedre sjanse for et godt resultat hvis du må kjøre i dårlig vær.

For mer informasjon om dekk for å takle vinterens utfordringer, besøk: https://vianor.no/