Når bør du unngå å kjøre bilen?

Det er definitivt tider der det ikke er tilrådelig å kjøre. Noen av disse er avhengige av personlige grunner og andre av kjøretøyet eller miljøet. De personlige grunnene kan være alt fra å være for trøtt, ikke føle seg vel eller være under påvirkning av alkohol eller andre stoffer inkludert trekantmerkede medisiner. Dette er tidspunktene for å forsikre deg om at du unngår å kjøre bil og vente til du er helt uthvilt og i god stand der du kan kjøre uten svekkelser.

Når det gjelder kjøretøyet, bør du ikke kjøre hvis bilen ikke er i god kjørbar tilstand. Du må sørge for at alle lysene i bilen fungerer, at pausene er i god stand, i tillegg til at du har riktige dekk for værforholdene og at dekkene er i god stand. Et kjøretøy må bestå av godkjent EU kontroll og veiavgift må betales og kjøretøyet må registreres og forsikres. Alt dette for å sikre at alle kjøretøyene på veiene våre er trygge og ikke vil skade dem selv eller andre.

For dekkene er det viktig å sjekke at de er de rette for sesongen. De fleste land har veldig strenge lover for dekk, og de dikterer også hvilken type dekk du trenger å bruke i løpet av sommeren og vintersesongen. I de fleste tilfeller trenger du sommerdekk for sommersesongen og vinterdekk for vintersesongen. Dekkene må være i god stand, slik at de er fri for kutt eller sprekker som kan føre til dekkeksplosjon under kjøring. De må også ha den korrekte lovlige minste mønsterdybde.

Det kan også være værforhold som er så dårlige at du bør unngå å kjøre bil. Dette kan være tung tåke som reduserer synligheten kraftig. Du bør også annullere uvær, både kraftig regn og tordenvær og deretter snøstorm. Det er alltid tryggere å unngå kjøring under disse forholdene; sikten har en tendens til å bli svekket, så vel som de endrede veiforholdene kan forårsake store problemer. Hvis du allerede er på veien når det dårlige været treffer, kan du prøve å finne et trygt sted der du kan vente på bedre vær. Fortsett deretter bare når det er trygt å gjøre det.

For mer informasjon om å sikre at du har riktige dekk på bilen din, besøk: https://vianor.no/