Hva du skal se etter når du planlegger å bytte dekk

Det er noen få grunner til at du bør bytte dekk. Det er enten fordi vintersesongen nærmer seg, eller du må bytte fra sommerdekk til vinterdekk. Det kan også være fordi du har lagt merke til at dagens dekk er utslitte, og at du trenger et nytt sett med dekk. Dette er de vanligste planlagte anledningene. Det kan hende du ender opp med dekkrelaterte problemer som vil tvinge deg til å bytte dekk, men dette er ikke noe du planlegger.

Den hyppigste dekkskifte er sesongbytte av dekk, ettersom det gjøres to ganger per år. Siden det er viktig at denne endringen gjøres før vinterværet kommer, krever det litt planlegging. Ikke planlagte endringer pleier å bli gjort desperat og for sent. Hvis det kommer snø før du byttet dekk, har du alvorlige problemer, spesielt hvis du virkelig trenger bilen den dagen. Dette er grunnen til at du bør planlegge og forutse tidspunktet for når du skal bytte dekk. Siden vinterdekk overgår sommerdekk i kalde temperaturer, bør du se etter fallende temperaturer, noe som er lettere å forutsi og følge enn når snøen faktisk kommer.

Avhengig av hvor du bor, vil tidspunktet for det kalde været variere. Jo lenger nord du bor jo tidligere vil det kalde været ankomme, og jo lenger sør kommer det litt senere, men det er sikkert at det kommer. Så du vet at endringen sannsynligvis vil være i enten oktober eller november. Så du kan allerede planlegge det i god tid da du kjører med vinterdekk før snøen ikke er farlig, mens det er farlig å kjøre med sommerdekk når du har vintervær.

De utslitte dekkene som må skiftes, du må overvåke mønsterdybde og basert på hvordan det har kommet fremover over tid du kan planlegge når det skal nå 4 mm nivået og planlegge og planlegge endring av dekk. Noen ganger vil det sammenfalle med en sesongåpen dekkskifte, men noen ganger kan det være farlig å vente på det, mens du har det bedre å bare bytte dekk før denne sesongbyttet skjer. Riktig dekkrotasjon sørger for at du kan bytte alle de fire dekkene samtidig, noe som gir deg også de beste kjøreegenskapene.

For mer informasjon om planlagt dekkskifte, besøk: https://vianor.no/