Vinterdekk og vinterservice

Når vinteren nærmer seg, må du sørge for at dekkene har skiftet før det. Å planlegge et dekkskifte bør gjøres før snøen kommer, da det er for sent. Du øker allerede sjansen for å være i en ulykke hvis du må kjøre med sommerdekk til dekkstasjon for å få dem endret da. Dette burde allerede vært gjort og bør gjøres allerede da temperaturene begynner å krype under null grader som nattemperaturer. Hvis du har dekkbutikkene dine i verkstedets dekkhotell, kan endringen gjøres raskt, og du kan bestille tid for et dekkskifte online.

Du har visse datoer som du må følge fra når du må ha vinterdekk montert på bilen din. Hvis du har piggdekk, har du også datoer fra når du tidligst kan montere dekkene, så denne typen definerer tidsperioden din, og du kan planlegge endringen på forhånd, slik at du får en tid som er praktisk for deg. Ikke bekymre deg for å bytte dekk for tidlig; bør du bekymre deg mer for å bytte dekk for sent. En tidlig endring er ikke farlig; det verste som kan skje er at slitasjen er litt høyere under varme temperaturer enn ved kalde temperaturer. Å kjøre med sommerdekk i vinterforhold på grunn av en for sen skifte er forbundet med farer. Du vil ha veldig begrenset grep, ettersom sommerdekket ditt blir hardt og mister mange av de viktigste egenskapene det trenger for å holde deg trygg mens du kjører.

Når temperaturen går under null grader, blir vinterdekkene overordnet sommerdekk, selv om du ikke har noe snø eller is. Ikke vent blindt på at snøen kommer, bare følg temperaturen, så vil du være trygg og forhåpentligvis bytte dekkene i tide.

Før du bytter til vinterdekk, må du forsikre deg om at de har tilstrekkelig gjenværende mønsterdybde. Mønsterdybde skal være minimum 4 mm. Du må også sørge for å sjekke dekktrykket. Dekktrykket endres også med temperaturen, så en stor reduksjon i temperaturen vil også redusere dekktrykket. Så sørg for at du sjekker den regelmessig når du stopper på bensinstasjonen, slik at du får best mulig ytelse ut av dekkene dine.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/