Vær klar for det kommende vinterværet

Når vinteren nærmer seg raskt, må du sørge for at du gjør dekkskifte på en riktig måte. Hvis du venter for lenge, kan du allerede være i en ulykke. Så å bytte dem tidlig nok før vinterværet kommer er av avgjørende betydning. Vinterdekk er faktisk bedre enn sommerdekk allerede før snøen kommer. De er bedre ved lavere temperaturer da sommerdekkene blir harde ved disse temperaturene. Et hardt dekk vil ikke kunne gi samme grep og trekkraft som et mykt dekk. Dette er grunnen til at vinterdekkene legger oljer til gummien for å gi den rette mykheten selv ved veldig lave vintertemperaturer.

Dette betyr at så snart du ser at temperaturene synker, slik at du kanskje har eller prognosen forutsier, minus grader på et tidspunkt på dagen eller natten, er det på tide å gjøre endringen. Du trenger ikke å prøve å perfeksjonere timingen med den første snøen som kommer. Bytte av dekk er veldig raskt og problemfritt, i hvert fall hvis du lar en dekkverksted gjøre endringen for deg. Hvis de også har vinterdekkene dine lagret på dekkhotellet ditt, og du bestiller en tid på nettet, vil det ikke være mer enn 15-20 minutters passetid. Det er ikke mye tid å bruke for å sikre at du kan kjøre trygt de neste 6 månedene.

Ved å la eksperter gjøre dekkskiftet for deg, sørger du for at dekkene som de monteres på bilen din av god kvalitet med tilstrekkelig gjenværende mønsterdybde. De vil også bytte dekkventiler slik at du bedre kan holde dekkene under trykk i løpet av sesongen, og de balanserer også dekkene for å sikre at de ikke utøver noen sidekrefter som ikke er bra for ytelsen eller komforten. Alle boltene er ordentlig festet, slik at dekkene dine ikke faller av. Du vet også at du vil kjøre bort fra med riktig dekktrykk i alle dekkene dine. Dekkene som tas av, vil være merket for rotasjon, vasket og lagret. Det hele er veldig enkelt.

Siden det er så enkelt å raskt og enkelt å bytte dekk, er det ingen grunn til å vente for lenge før du gjør det. Din sikkerhet avhenger av det.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvor dekkbyttet skal skiftes, besøk: https://vianor.no/