Ta vare på dekkene dine

Din bil er bare så god som dekkene. Hvis dekkene dine er i dårlig stand, eller hvis du ikke har riktige dekk for sesongen, vil ikke bilen din være sikker på å kjøre. Du trenger dekk av god kvalitet for å få ytelsen fra bilen din mens du kjører. Uten ordentlige dekk kan du ikke ta kurver så raskt du vil, og du vil heller ikke ha de samme høyhastighetsegenskapene.

Dekk er veldig viktig. Du må vedlikeholde dem, sjekke dem og endre dem også når det er nødvendig. Du må ha sommerdekk av god kvalitet og deretter vinterdekk av god kvalitet som er optimale for området du bor. Hvis vi starter med når du kjøper nye dekk, er det viktig at du får riktig dekk. Å kjøpe billige dekk når det handler om din sikkerhet og sikkerheten til personene i bilen din, bør prisen ikke være en nøkkelfaktor. Du reiser i høye hastigheter og stoler på at dekkene gir deg grepet, slik at du kan holde deg trygt på veien og få bilen til å stoppe raskt for å unngå farer.

Å kjøpe dekk av høy kvalitet vil gi deg de som er tryggere og har lavere rullemotstand. Rullemotstanden er viktig i sliteprofilen til dekkene dine, der høy rullemotstand gjør at dekkene slites raskere. Det fører også til at bilen forbruker mer drivstoff. Så du vil før måtte bruke penger igjen på dekk, og du må oftere stoppe på bensinstasjonen for å få opp bilen. Dette kan du bli veldig dyrt og raskt spise opp penger som opprinnelig ble spart ved kjøp av billigere dekk. Dette er til og med uten å havne i en ulykke på grunn av at billigere dekk gir en dårligere sikkerhetsprofil.

For vintersesongen er overlegen grep enda viktigere enn om sommeren. Du kan velge mellom piggdekk og piggfrie dekk, der området har en tendens til å diktere dekkvalget ditt. Mer is vil føre til piggdekk som overlegen grep på is. På snø presterer de begge like bra, så valget er mer basert på individuell følelse. De piggfrie dekkene gir litt mer fleksibilitet, da det ikke er noen forskrifter som begrenser bruken av dem.

For mer informasjon om dekk, besøk: https://vianor.no/