God service før vinteren kommer

Det er en rekke forskjellige tjenester som det er bra å ha gjort på bilen din før vintersesongen går i gang. Det pleier å være hyggeligere å få alt til å ta vare på før det kalde været kommer. Det er mye service tilgjengelig for bilen din, og bilen pleier å trenge den med jevne mellomrom. De fleste av oss kjenner bare til en type for bilservice, og det er den som er diktert av bilens servicemanual. Dette er ofte den eneste gangen vi tar bilen til en godkjent bensinstasjon og får dem til å utføre tjenesten og dokumentere den i servicehåndboken. Disse service anledninger har en tendens til å gjøres basert på avstanden du har kjørt bilen.

Å betjene bilen din basert på avstanden er bare en beregning som kan brukes, og i gjennomsnitt er det en ganske god måte å gjøre det på, da delene vil være designet basert på slitestyrke som kan korreleres tilbake til avstanden. For biler som ikke kjøres som den gjennomsnittlige bilen er, med tanke på belastninger, hastigheter, frekvens osv., Kan det være en veldig dårlig måte å beregne servicefrekvensen på. For eksempel hvis tjenesten skal utføres etter 20.000 km kjøring, er det en forskjell om du gjør det om 6 måneder kontra hvis du gjør det om 5 år. Det er her du kan finne behov for ekstra service som utføres på bilen din.

En god test for å se om bilen din har behov for service er den gamle konditionstesten som noen av bilverksteder utfører. De er veldig gode som i en rask og rettidig sak du kan finne ut om bilen din trenger service. De vil sjekke nøkkelfunksjonene til bilen din og se om det er noen deler som må skiftes og byttes, og om det er noen væsker som må byttes ut eller fylles opp. Hele spekteret av viktige deler av bilen er sjekket, dette inkluderer bremsene; støtdempere, dekk, lys etc. kontrolleres under tilstandstesten.

Du kan også være i behov for dekk service, der det kan være et dekkskifte eller dekk som må sjekkes eller repareres. Du kan også trenge litt ac-rens utført på klimasystemet ditt, slik at du kan stole på det om vinteren.

For mer informasjon om biltjeneste, besøk: https://vianor.no/