Dårlige dempere bør endres før vinteren kommer

Støtdemperne på bilene våre bør skiftes når de slites. De gir noen få viktige funksjoner mens du kjører. De forbedrer kjørekomforten din når de absorberer støtet fra du treffer jettegryter eller støt i veien, dette er avgjørende for å forbedre kjørekomforten. De minimerer også svaien fra når du tar hjørner eller når du har høye sidevind. Endelig trykker de også, som er veldig viktig, dekkene mot veibanen. Dette forbedrer grepet og trekkraften, noe som er veldig viktig i alle årstider. Dette resulterer i en kortere bremseavstand, noe som kan være avgjørende for å holde deg utenfor og unngå ulykker.

Siden du har 4 støtdempere på bilen din og de slites ut over tid, vil det ganske ofte være en som må endres med mindre du bytter alle 4 så snart du finner problemer med en. Dette er ikke nødvendig, men det kan være en praktisk løsning. Demperne byttes enkelt av bilverksteder, så det er ikke et stort problem å få det til. Utfordringen kan være å vite når du skal gjøre det. Noen ganger kan du føle det ved redusert komfort, eller svaie eller bare ved å se oljelekkasjer etter å ha parkert rundt dekkområdet.

En konditionstest der en bilverksted går gjennom bilens viktigste komponenter er god å gjøre. Her kan de vurdere om det er noe som må fikses. Det er en flott måte å tidlig finne problemer før de vokser til større og potensielt mer kostbare problemer. Det gode er selvfølgelig at de kan finne andre problemer enn bare støtdempere som må fikses. På denne måten kan du bestille tid hvis de erkjenner at sjokkene er i dårlig stand.

Du kan også testa demperne selv ved å legge vekt over dekket. Dette gjøres enklest ved å bruke kroppsvekten over dekket og fjerne det, hvis bilen går tilbake til utgangsposisjonen direkte uten å sprette, ser det ut til å være i god stand. Dette er ikke så presist som å la en erfaren og godkjent verksted sjekke den for deg. Dette vil også bli sjekket som en del av din normale biltjeneste, så hvis du har en som kommer i løpet av en nær fremtid kan du også vente.

For mer informasjon om støtdempere, besøk: https://vianor.no/