Sørg for å gjøre et skikkelig dekkskifte på bilen din før vinteren

Før vinteren starter er det godt å sjekke at bilen din er i god stand. Når vinteren kommer, må du allerede ha vinterdekk på bilen slik at du kan kjøre trygt. Vinterdekkene dine må også være i god stand. Hvis du planlegger å bytte dekkene selv, må du sørge for at vinterdekkene har nok mønsterdybde igjen, det skal være over 4 mm for å sikre at de har gode sikkerhetsegenskaper. Hvis du er under, bør du allerede få et nytt sett før du monterer dekkene.

Du må også sørge for at du roterer dekkene ut fra hvilken stilling de var montert på forrige sesong. Hvis et dekk lå på venstre bak i fjor vinter, bør du plassere det på dekkposisjonen foran. Dette vil jevne ut forskjeller i slitasje mellom årstidene. Du bør også sørge for å sjekke dekktrykket før du begynner å kjøre, og helst bør du sjekke at dekkene er balanserte, slik at de roterer uten sidekrefter.

Når du i stedet går på dekkservice på en dekkverksted og lar dem gjøre dekkskiftet for deg, vil du vite at fagfolk vil håndtere dekkene dine. De vil sjekke dekkene dine som de tar av, de vil rense dem og de kan til og med lagre dem på dekkhotellet deres. De vil sørge for at hvert dekk er balansert før de monteres, og at dekktrykket er riktig før du kjører av. De vil også gi deg beskjed om det er noe galt med dekkene dine, og de vet at dekkene må roteres, så de vil merke dekkene de fjerner, og vil montere de nye i henhold til merkingen fra forrige sesong.

Fordelen med at de bruker riktig utstyr er at du vet at dekkene er festet tett og ikke vil falle av. Det profesjonelle utstyret deres vil heller ikke skade boltene, og de vil bytte dekkventilene for å forsikre deg om at du ikke har lekkende ventiler, slik at du kan opprettholde riktig dekktrykk. Riktig dekk for vintersesongen er nøkkelen for å sikre sikker kjøring.

For mer informasjon om dekkskift, besøk: https://vianor.no/