Sjekk bilens tilstand før vinteren kommer

Når du har ordentlig vinter, er det mer utfordrende å utføre skikkelig vedlikehold på bilen din, med mindre du har en garasje. Flere bruker mindre tid på å sjekke bilen på grunn av det kalde været kontra hva de gjør når det er varmt vær. Kontroll av dekktrykk og dekkforhold kan ofte forsømmes bare for å komme tilbake til varmen i bilen. Dette er selvfølgelig ikke optimalt, siden du kan kjøre med dårlige dekk og muligens med andre feil på bilen din. Dette er grunnen til at det kan være verdt å gjøre en konditionstest på bilen din før vinteren starter.

Når du tar bilen din for en konditionstest, lar den deg vite raskt, om bilen din er i god stand eller om det er noe som bør sjekkes videre, repareres eller skiftes ut. Det betyr at etter at du har gjort ett konditionstest, vet du om bilen din er i god trafikkdyktighet. Dette er selvfølgelig veldig viktig når du drar utover vinteren. Med de utfordrende kjøreforholdene, vil du sørge for at bremsene, dekkene og støtdempere er i god stand.

Det er også viktig å la fagfolk gjøre ett dekkskift for deg. Så ta med bilen din for dekkservice, på denne måten vet du at både dekkene som skal monteres og dekkene som tas av er i god stand. Du vet at de blir renset og merket for rotasjon. De nye dekkene som skal monteres vil bli satt i riktig posisjon fra rotasjonsperspektiv. Ventilene dine blir byttet, dekkene blir balansert og dekkene blir oppblåst til riktig dekktrykk. Dette betyr at når du forlater dekkstasjonen vet du at dekkene ikke vil falle av, men at de også er i god stand, og hvis du lar dem lagre de andre dekkene deres på dekkhotellet ditt vet du at de er lagret riktig og trygt til du trenger dem igjen.

Hvis du har sjekket bilen og dekkene dine ordentlig før vinteren starter, er du i en mye bedre posisjon enn hvis du ikke gjør det, noe som betyr at du må bruke mer tid i løpet av de kalde månedene for å sikre at bilen din er i god stand og sikker tilstand, slik at du kan kjøre uten problemer.

For mer informasjon om tilstandstest, besøk: https://vianor.no/