Husk å resirkulere de gamle dekkene dine

Gjenvinning er alltid veldig viktig, og siden dekkene er store, vil du unngå at de bare havner som søppelfylling. Det er viktig at de resirkuleres riktig. Best er alltid å la dekkbutikken resirkulere den når du kjøper et nytt sett. De vet hvordan de skal resirkulere ordentlig. Husk også at vektene som brukes for å balansere dekkene, må gjenvinnes på riktig måte. Forsøk å forsikre deg om at vektene som brukes er miljøvennlige og ikke inneholder bly.

Når du kjøper nye dekk, bør du også velge dekk som er produsert med tanke på miljøet. Velg produsenter som bare bruker renset lav aromatisk olje og valgte dekk som har iboende lav rullemotstand som bruker mindre drivstoff og dermed reduserer CO2-utslippene.

Ved å bruke dekkene riktig, vil du kunne glede deg over dekkene lenger enn hvis du ikke klarer å ta vare på dem. Et viktig element er å sørge for at du har riktig dekktrykk i hvert dekk. Lavt dekktrykk gjør at dekkene slites raskere, det samme kan skje med veldig høye belastninger. Dette kan også skje hvis du ikke bruker riktige dekk til hybrider eller elbiler. Dette reduserer avfallet, ettersom levetiden din økes og du sjelden må kjøpe nye dekk.

Roteringen av dekkene øker også dekkets levetid, da ved å endre dekkens plassering, vil slitasjen være jevnere, så husk å sjekke for forskjeller i mønsterdybde og endre plasseringen av dekkene.

Når mønsterdybde har nådd 4 mm, er det på tide å kjøpe et nytt sett med dekk og gjøre endringen. Siden du bytter mellom sommer- og vinterdekk, blir dekkene i utgangspunktet bare brukt halve året for hvert sett, slik at dekkene dine vil vare lenge. Når du lar den samme dekkverksted som gjør dekkskiftet, så vel som hvilken som helst dekkservice, vil de også kunne selge deg et nytt sett og resirkulere de gamle. Når du får et nytt sett, husk at de må balanseres. Det gode med å la eksperter gjøre dekkskifte er at de ikke glemmer, og at de tar godt vare på dekkene og sikkerheten din.

For mer informasjon om dekkgjenvinning, besøk: https://vianor.no/