Se opp for ustabilt høstvær

Høstvær i Norden kan gi litt skikkelig stygt vær. Når temperaturen synker og vinden tar seg opp og du har sporadisk regn, er det nok til å gi deg skikkelig frysning og skape en kjøreopplevelse som kan være utfordrende. Å kjøre i regn kan lett føre til vannplaning hvis dekkene ikke er gode. Slitte dekk har større sannsynlighet for å havne i planlegging enn nye dekk med tilstrekkelig mønsterdybde.

Sterk vind kan også vise tegn på dårlige støtdempere ved å la bilen svaie i den sterke vinden som gjør bilen ustabil å kjøre. Hvis du mistenker at støtdemperne må sjekkes og skiftes ut, bør du svinge av en verksted og få dem til å sjekke dem. Ettersom du har fire støt på en bil, er det absolutt noe som slites ut over tid. Du kan ofte oppdage det ved å se litt oljelekkasje etter parkering der hjulene er. Hvis du legger merke til det, er det også et godt tidspunkt å få sjekket dem.

I løpet av høsten må du også ta hensyn til at vinterværet kan komme tidlig, så du bør sørge for å bytte til vinterdekk tidlig nok. Forsikre deg om at hvis du virkelig er avhengig av bilen din, at du ikke blir fanget, fortsatt har sommerdekkene montert på bilen din når vinterværet kommer. Kjøring med sommerdekk bør unngås hvis vinterværet har kommet; Derfor er det viktig å bytte tidligere hvis du er veldig avhengig av kjøretøyet. Det første vinterværet som ankommer har en tendens til å være kortvarig, så det er bedre å la bilen ligge i de dagene når værforholdene er dårlige, og når du først er tilbake til varmere temperaturer, bør du sørge for at dekkskiftet til vinterdekk.

Høsten krever både gode sommerdekk for å unngå vannplaning og fortsatt ha godt grep og kontroll på både tørre og våte veier. Da trenger du gode vinterdekk til når vinteren kommer, slik at du er klar for vinterforholdene. Du trenger gode støtdempere for begge dekkalternativene for å sikre god stabilitet og at støtene skyver dekkene mot veibanen slik at du får kort bremseavstand. Alle disse faktorene er viktige for din sikkerhet.

For mer informasjon om riktige dekk til høsten, besøk: https://vianor.no/