På tide å begynne å lete etter nye vinterdekk

Høsten er definitivt tiden for å begynne å tenke på vinterdekk, ettersom dekkskift  nærmer seg. Du vil være sikker på at du er klar til å bytte dekk tidlig nok og ikke bli overrasket av å våkne opp med sommerdekk og oppdage at du plutselig har snødekte forhold. Så først må du sørge for at du vet hvilke vinterdekk du vil bruke den kommende vintersesongen. Så hvis du ikke har et sett som du kan bruke, må du begynne å shoppe rundt for et nytt sett.

Å finne nye vinterdekk kan være litt mer utfordrende enn for sommerdekk, da du må bestemme deg for om du vil ha piggdekk eller piggfrie dekk. Piggdekkene har pigger som stikker ut av slitebanen. Piggen er enten metall eller keramikk og gir dekkene et godt grep om is. De piggfrie dekkene har forskjellige designelementer som fungerer på en måte som du vil få godt tak på is. Så de er i stand til å produsere sikker og pålitelig kjøring selv på is. Det kan ikke sammenlignes med kjøring med sommerdekk, som noen kanskje tror, ​​siden de begge ikke har pigger. Sommerdekk har ikke blitt optimalisert for å jobbe på is, og de er ikke en gang optimalisert for å jobbe i kalde forhold, så når du går under null grader vil de miste grep og kontrollegenskaper.

Så du må velge om du foretrekker å ha piggdekk eller piggfrie dekk, de vil begge fungere bra for vinterforhold, men piggene vil gi deg bedre grep om is. Så hvis du bor i et område der du forventer mye isete forhold, er du alltid bedre med å velge piggdekk. Hvis du derimot har mer snø, kan du klare deg med ikke-piggdekk.

Piggfrie dekken for å gi litt mer fleksibilitet og bekvemmelighet, siden det er mindre regulering knyttet til dem. Med de piggfrie dekkene kan du montere dem tidligere siden det ikke er noen datobegrensninger, og du kan fritt reise til andre land uten problemer, hvor piggdekk er forbudt i flere land i Europa, noe som kan forårsake noen problemer hvis du planlegger å ta bilen på vinteren for kanskje en skitur eller forretningsreise.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: vianor no