Hvor ofte bør du sjekke mønsterdybde?

Det er ingen klare retningslinjer for dette, da det kommer an på hvor langt du kjører og din kjørestil. En mer rolig og forsiktig kjørestil vil føre til lavere dekkslitasje. Det kommer også an på om du har en bensinbil, elektrisk eller en hybrid, da elektrisk og hybrid generelt gir høyere slitasje på grunn av høyere dreiemoment og tyngre kjøretøy. Det beste er alltid å inspisere dekkene dine jevnlig for skader og fjerne steiner som kan sitte fast i slitebanen.

Når du inspiserer dem regelmessig, er det raskt å også sjekke mønsterdybde. Hvis du holder en logg over datoen kontrollert og mønsterdybde, kan du begynne å finne ut når du kommer til 4 mm-nivået når det er på tide å skifte til et nytt sett med dekk. Når du nærmer deg 4 mm, kan du også måle oftere, slik at du vet når det er på tide å kjøre til dekkverksted for å kjøpe et nytt sett og få dem endret.

Det skal ikke ha noe å si hva tidspunktet blir når du kommer til 4 mm, du bør skifte øyeblikkelig, selv om du snart kan bytte til vinterdekk. I løpet av høsten ønsker du ikke å kjøre rundt med utslitte dekk som har dårlige egenskaper. Dette kan være ganske farlig, spesielt siden været kan være utfordrende i løpet av høsten, så du bør ha et godt sett med dekk med gode egenskaper.

Lav mønsterdybde vil føre til dårligere grep, så det er større sannsynlighet for at du glir. Bremseavstanden din vil også øke, så det er større sannsynlighet for at du vil være i en ulykke, siden du ikke kan stoppe i tide. Når det regner eller når veibanen er veldig våt, er det mer sannsynlig at du opplever vannplaning med lav mønsterdybde, noe som er en av de største årsakene til ulykker under regn. Så sørg for å sjekke mønsterdybde og skifte dekk så snart du når terskelen på 4 mm, slik at du kan fortsette å kjøre med gode sikkerhetsegenskaper og grepet og kontrollen du trenger. Hvis du har en hybrid eller en elbil, må du også sjekke om dekkene må roteres for å jevne slitasjen.

For mer informasjon om mønsterdybde, besøk: https://vianor.no/