Forsikre deg om at bilen din er i god stand gjennom året

Det er mange ting som kan gå galt med en bil i løpet av året, og tjenesten som bilprodusenten anbefaler, er kanskje ikke nok. Service som produsenten anbefaler er basert på når visse deler skal sjekkes og endres. Den dekker ikke noen uforutsette eller uventede problemer som bilen din kan ha. Det er derfor viktig å lytte til bilen din og også besøke bilstasjonen når du føler at noe kan være galt med bilen.

Det er mange enkle vedlikeholdstrinn som du kan gjøre selv, og det er mange raske kontroller som bilverksted kan hjelpe deg med. En konditionstest for eksempel kan raskt vurdere bilens kritiske deler og funksjoner for å sikre at bilen er i god og sikker kjøresituasjon. Her får du eksperter som ser på bilen din og vurderer delene. De vil gi deg beskjed om støtdempere, bremser og dekk er i god stand. De vil også gi deg beskjed om du trenger å fylle på eller skifte væsker eller lamper. Dette er perfekt å gjøre før en inspeksjon av trafikkverdighet, eller hvis du planlegger å dra på en lengre tur og selvfølgelig når du føler at noe kan være galt.

Noe av det du alltid bør sjekke selv, er at alle lysene rundt bilen fungerer. For det andre bør du alltid sjekke dekkene dine og forsikre deg om at de er fri for kutt eller sprekker og har en mønsterdybde over 4 mm. Hvis du er nær 4 mm, kan det allerede være på tide å skifte for å sikre at du har gode egenskaper når det gjelder bremsing og forhindring av vannplaning.

Hvis dekkene dine ikke er trygge å kjøre med, vil det gjøre hele bilen utrygg. Dette er grunnen til at du må ta vare på dekkene dine og skifte dem når de er utslitte og bytte til vinterdekk når vinteren nærmer seg, og deretter bytte tilbake til sommerdekk etter vintersesongen. Kontroll av dekktrykket er en del av dette, hvis du har feil dekktrykk, vil ytelsen din bli påvirket. Lav dekkslitasje øker slitasjen og øker drivstofforbruket, så det kan være en kostbar feil i tillegg til en utrygg praksis.

For mer informasjon om vedlikeholds- og tilstandstester, besøk: https://vianor.no/