Ved å bruke penger på bilen din og dekkene kan du ende med å spare mer

Dette høres kanskje rart ut, men det er ofte tilfelle. Dette gjelder både investeringene du gjør i bilen din, så vel som dekkene dine. For bilen din investerer det i utgangspunktet i bilservice og vedlikehold, ved å både øke bruksverdien din og spare deg for fremtidige høyere kostnader, ved å vente på at problemet vokser og kostnadene for å fikse det øker.

Når det gjelder dekk, er det lett å la seg lure av den lave prisen på dekk av lav kvalitet, spesielt når du sammenligner det med premiumdekk. Det er som å sammenligne appelsiner og epler og lage en eplepai med appelsiner er ikke en god idé. Problemet med billige dekk med lav kvalitet er at gummiblandingen, kadaveret og slitebanen ikke er like bra som premiumdekkene. Rullmotstanden vil nesten helt sikkert være høyere, noe som fører til høyere dekkslitasje og høyere drivstofforbruk. Begge disse faktorene fører til høyere kostnader på grunn av de høyere drivstoffkostnadene for hver kilometer du kjører, og deretter vil tidligere utskifting av dekk gi høyere dekk-kostnader på lang sikt.

Det er også noen interessante ting du kan gjøre som er gratis eller nesten, men som fremdeles er en del av vedlikeholdet. En av dem er å ta bilen til et bilverksted og få dem til en konditionstest, for å evaluere om det er noe som må løses før problemet vokser til å bli et større og mer kostbart problem. Kontroller også dekkene visuelt og sørger for at lufttrykket er riktig, da lavt trykk også vil øke rullemotstanden og slite dekkene raskere og gjøre at dekkene bruker mer drivstoff. Så sørg for å sjekke dette regelmessig.

I tillegg til kostnadsbesparelser har du også det forbedrede sikkerhetsaspektet som følger med å holde bilen godt vedlikeholdt og sikre at dekkene er i god stand. Dette sikkerhetsaspektet kan være uvurderlig både for deg selv som sjåfør og for passasjerene i bilen din. Du vil også bruke mindre på reparasjoner av bilen din hvis den er godt vedlikeholdt og dekkene dine vil vare lenger hvis de er i god stand og du bruker høykvalitets dekk.

For mer informasjon om merkostnadene ved kjøp av billige dekk og ikke vedlikehold av bilen, besøk: https://vianor.no/