Pris bør ikke avgjøre dekkvalget ditt

Når du velger nye dekk til bilen din, er det en rekke ting du bør vurdere, prisen skal ikke være en av dem, i det minste ikke i utgangspunktet. Når du har begrenset feltet og har noen få dekkalternativer som kan oppfylle dine behov, kan prisen brukes som endelig velger. De viktigste er alltid å finne dekk som er trygge og holdbare som passer de kravene du har til ditt sett med dekk. Du må først bestemme hva du vil, et sett med sommerdekk, et sett med vinterdekk.

Å kjøpe billige dekk kan ofte bli dyrt i det lange løp, som med så viktige sikkerhetsfunksjonsprodukter som dekkene er, du ikke bare setter sikkerheten i fare, du legger også til kostnader. Ekstra kostnadene kommer fra den høyere rullemotstanden som billigere dekk viser. Dette vil føre til høyere drivstoffkostnader for hver kilometer du kjører. Dette vil legge mye penger til de månedlige kjørekostnadene. Den høyere rullemotstanden sliter også dekkene raskere, slik at du må bytte dem ut raskere enn du ville gjort med et premium sett dekk. Begge disse faktorene vil gi mange kostnader for det samlede dekkbudsjettet. Med begge disse faktorene for hånden kan du raskt finne ut at det ikke er en klok beslutning å kjøpe billige dekk.

Når du kjøper nye dekk, spesielt sommerdekk, kan det være greit å sjekke EU-dekkmarkeringene, da det vil gi deg minst et godt dekk på noen av de viktige faktorene som sikkerhet, drivstoffeffektivitet og kjørekomfort. De måles med vått grep, og viser hvor raskt du kan stoppe en bil på en våt overflate, deretter rullemotstanden, som indikerer hvor mye drivstoff det tar å rulle dekkene og deretter det ytre støynivået fra dekkende dekk.

For vinterdekk kan du ikke bare stole på de nye EU-dekkmerking, du må sørge for at dekkene du velger fungerer godt under forholdene som råder i området der du bor. Piggdekk hvis du opplever mer is, mens piggfrie dekk er like bra hvis du har mer snødekte forhold enn bare is, så da er det mer opp til din personlige preferanse.

For mer informasjon om ikke å kjøpe billige dekk, besøk: https://vianor.no/