Få ting for ikke å glemme eller forsømme på bilen din

Det er noen få ting som er viktig å gjøre med bilen din for å sikre at den forblir i god og sikker tilstand og at den holder andrehåndsverdien på et høyt nivå. Du bør alltid sørge for at bilen din er godt vedlikeholdt; Dette betyr at riktig service er viktig. Servicehåndboken indikerer de nødvendige anledninger til bilservice du ikke bør gå glipp av. Når bilen er relativt ny, kan manglende serviceopplevelse gjøre at garantiene som er på plass blir ugyldig. Dette kan føre til unødvendig dyre reparasjoner senere.

Du kan egentlig ikke gjøre for mye service på en bil, men selvfølgelig kommer det et punkt når det blir unødvendig og bare en bortkastet kostnad. Unnlatelse av å utføre service kan imidlertid bli enda dyrere og også påvirke bilens annenhåndsverdi. Kostnadene for service vil nesten alltid bli gjenopprettet, ved å oppdage problemer tidlig og også bytte deler i tide, før de går i stykker og forårsaker andre problemer. Minimumsbeløpet for bilservice du bør gjøre er angitt i servicehåndboken.

Hvis du mellom servicetidspunktet føler eller mistenker at det kan være noe galt med bilen eller at det skaper merkelige lyder, bør du alltid stoppe på nogen av de bilverksteder. De vil kunne sjekke bilen raskt med eksperter. En annen god service er en konditionstest, der de sjekker noen av bilens kritiske funksjoner for å sikre at du kan kjøre trygt. Dette er en rask sjekk hvor de vil gi deg et overslag over hva som må repareres eller erstattes, slik at du kan bestemme om du vil ha det gjort med en gang eller bestille tid for at det skal gjøres.

Andre vedlikeholds trinn vil også omfatte dekkservice, hvor du må sjekke både sommerdekk og vinterdekk og følge slitasje på dekkene, slik at du vet når du trenger å erstatte dem med et nytt sett dekk. Du bør også alltid sørge for at dekkets inflasjonstrykk er i henhold til bruksanvisningen. Lavt dekktrykk kan skade dekkene og føre til at rullmotstanden øker, noe som vil øke slitasje og drivstofforbruk.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/