Ikke hold på å bytte utslitte dekk for nye

Det virker som om mange ikke helt vet når de skal bytte dekk, og at de ikke følger mønsterdybde så nøye som de burde. Med lav mønsterdybde har du redusert skår i dekkens viktigste egenskaper. Når du har gått under terskelnivået på 4 mm mønsterdybde, begynner du å miste egenskaper som grep og trekkraft, slik at du vil være mindre sikker mens du kjører.

Med redusert grep vil bremseavstanden bli forlenget. Når du ikke kan bremse raskt nok, har du større sannsynlighet for å være i en ulykke. Den lave løpedybden påvirker også risikoen for vannplaning, noe som gjør det farlig å kjøre under kraftig regn eller på veier som fremdeles har mye vann på overflaten. Tap av grep vil påvirke ytelsen din mens du kjører, da du får mindre sidegrep. Dette vil føre til at dekkene sklir fordi de ikke har nok grep på dekkene når du tar hjørner.

Så når du først legger merke til at du er på 4 mm-merket på mønsterdybde, er det på tide å endre seg. Noen mennesker kan forsinke endringen, ettersom de vil skifte fra sommerdekk til vinterdekk i løpet av en måned eller to. Det er ingen grunn til å vente, siden du ikke vil risikere å være i en ulykke eller ikke ha den forventede sikkerheten mens du kjører. Begynn å handle nye sommerdekk neste år, når det er på tide igjen at sommerdekk ikke blir enklere eller mindre problemfritt. Så du kan få det ut av veien når dekkverkstedene ikke er så opptatt med å dekkskifte. På denne måten kan du få dekkene som er kjøpt og byttet dem uten mye bry eller trenger å bestille tid. Dette er en måte som er bedre løsning enn å risikere sikkerheten din ved å vente og deretter også måtte kjøpe kjøp av nye dekk når det er travelt og når antagelig mange andre mennesker er i markedet for å kjøpe nye sommerdekk.

Følg så mønsterdybde og hvordan den går fremover, slik at du kan forutsi når det er på tide å bytte dekk. Du kan gå fra å måle mønsterdybde på ikke så ofte basis for å gjøre det oftere når du kommer nærmere 4 mm-nivået.

For mer informasjon om dekk med riktig mønsterdybde, besøk: https://vianor.no/