Hvis du planlegger å kjøre langt i sommer, sjekk dekkene og støtdemperne

Hvis du planlegger å kjøre litt på ferien, anbefales det å sjekke både dekkene og støtdempere før du drar ut på lengre turer. Begge kan redusere sikkerheten til bilen din. Støtdempere skyver dekkene mot veien, og hvis de ikke fungerer som den skal, vil bremseavstanden være lenger. Lang bremseavstand øker sjansene dine for å faktisk være i en ulykke.

Dårlige støtdempere vil også redusere kjørekomforten, ettersom deres evne til å redusere virkningen av støt eller hull i veibanen reduseres. Du kan ofte få en svaiende følelse, som til og med kan skje på vindfulle dager når du kjører i åpne områder med høy sidevind. Det kan ofte få passasjerene dine til å føle seg kvalme når de kjører med deg. Hvis du legger merke til at slitasjen på dekkene dine er ujevn langs dekkprofilen, kan dette være en årsak til støtdemperne, eller hvis du merker svaiingen eller at stasjonen er mindre behagelig på humpete veier, er det på tide å få støtet absorbenter sjekket.

Dekkene dine har stor innvirkning på din motorsikkerhet og ytelse. Sommerdekkene dine skal være av høy kvalitet og ha gode egenskaper på både tørre og våte veier. Du må sjekke at dekkene dine fungerer som de skal. Det anbefalte lufttrykk finner du i bilens brukerhåndbok. Hvis du kjører rundt med for lavt trykk, noe som har en tendens til å være det vanligste scenariet, sliter du dekkene dine for tidlig. Dette betyr at du må bruke mer penger på dekkbytter, enn forventet. Du vil også forbruke mer drivstoff på grunn av lavt dekktrykk, slik at det raskt kan bli en kostbar prøvelse. Bilens CO2-utslipp vil også være høyere, så du vil påvirke miljøet mer enn nødvendig.

For dekktrygghet, må du kontrollere at mønsterdybde er tilstrekkelig. Det skal være mer enn 4 mm for å sikre at dekkets viktigste egenskaper er intakte. Hvis slitedybden er under den terskelen, vil bremseavstanden bli forlenget, og risikoen for vannplaning øker. Det bør også utføres en visuell sjekk av tilstanden.

Hvis du vil ha mer informasjon om å besøke et verksted for å sjekke nøkkeldelene dine, besøk: https://vianor.no/