Det kan være på tide å allerede bestille dekkskiftet ditt

Ja, det kan føles som om det er midt på sommeren, men tiden flyr og du vil ikke sitte fast med gale dekk når vinteren kommer. Vi har ofte funnet planene våre for større begivenheter på senhøsten, slik at vi kan velge en dato der vi lett kan presse inn et dekkskifte. Avhengig av hvilke vinterdekk du har vil avgjøre noe når du trenger å bytte, da piggdekk har en tidligste dato fra når du kan bruke dem. Du har også en dato fra når du trenger å ha vinterdekk allerede montert på bilen din. Så du kan allerede beregne og sjekke datovinduet og finne de beste datoene i kalenderen.

Hvis du ikke gjør det nå, vil jeg i det minste legge en påminnelse i kalenderen din om å gjennomgå datoene om noen uker. Når du skifter til vinterdekk er det alltid bedre å gjøre det en uke til tidlig enn en uke for sent. Hvis du sitter fast med sommerdekk og allerede har vinterforhold, bør du avstå fra å kjøre, da det er veldig farlig.

Det største problemet du møter når du har sommerdekk på bilen, og du befinner deg i vinterforhold, er at dekkene ikke er designet for kaldt vær. De er optimalisert for å være myke under de varme sommertemperaturene og vil bli veldig harde ved temperaturer under null grader. Når du ikke har myk gummi som kan samsvare med mikrostrukturen på overflaten, vil du miste mye av friksjonen som dekket kan generere ved at gummien presses inn i disse mikrohulrommene. Når du har et hardt dekk, glir det mer på overflaten, slik at du har nesten null grep og trekkraft. Dette er grunnen til at du ikke skal prøve å kjøre med et sommerdekk under disse forholdene.

Dette er grunnen til at det er bedre å være klar for vinteren, ved å allerede ha dekkene riktig montert når vinteren kommer. Den største ulempen ved å bruke vinterdekk før vinteren kommer er litt høyere dekkslitasje, men siden sikkerheten din er avhengig av det, kan det være et bedre strategisk alternativ å akseptere dette.

For mer informasjon om dekkskift og vinterdekk, besøk: https://vianor.no/