De fleste biler går i stykker om sommeren

I løpet av juli har veiene våre en tendens til å endre seg fra travel trafikk til å bli mer fulle av folk som reiser bort på ferieturer, enten det er på besøk på stranden eller på en lengre tur med familien. Selv om du ikke har mye trafikk oppbygget i løpet av hele måneden, da det er mindre sannsynlig at folk forlater samtidig, bortsett fra midtsommertrafikken der alle vil komme seg til skjærgården eller deretter på slutten av ferien periode i slutten av juli. Sommeren er fremdeles den perioden der de fleste biler bryter sammen langs motorveiene.

Årsaken er vanligvis en kombinasjon av noen få faktorer, for en har du en tendens til å fylle bilen med flere mennesker og bagasje og bruke mer tid på veien. Noen av sammenbruddene skyldes ikke feil del av bilen, men på grunn av at bilen går tom for drivstoff. Å prøve å ta avstanden til din neste bensinstasjon med en hel bil på veier du ikke er så kjent med, kan føre til at du risikerer å tenke at du kan klare det. Du vet kanskje hvor langt du kommer basert på drivstoffmåleren din, men vil en full bil du overvurdere, noe som får deg til å sitte fast med hele familien på farlige trafikkerte veier på siden av veien.

Det er også dekkrelaterte sammenbrudd, enten flatt dekk eller full dekkutblåsning. Enten sjåførene ikke sjekket om sommerdekkene deres var i god stand, før de dro ut. Før du bruker sommerkjøringen, bør du sjekke dekkens mønsterdybde, dekktrykket og den visuelle tilstanden slik at de ikke blir skadet. Dekktrykket kan ha stor innvirkning både på dekkets slitasje og bilens drivstoffeffektivitet.

Før du legger ut i tillegg til dekkene, bør du også sørge for at alle lysene fungerer, at olje og vann fylles opp. Vindusviskere skal også være i god stand, slik at du er forberedt på regn. Da må du kontrollere hastigheten din og sørge for at du følger fartsgrensene i områdene.

Hvis bilen din bryter sammen på motorveien, kan du prøve å komme til en avkjørsel eller et nødparkeringsområde og ringe etter hjelp. Gå ut av bilen fra trafikken og prøv å stå på den andre siden av ulykkesbarrieren mens du venter på hjelp.

For mer informasjon om vedlikehold av sommerdekk, besøk: https://vianor.no/