Ikke alle dekkene er de samme

Når du kjøper på dekk, er det viktig å innse at alle dekkene ikke er de samme. Du har mange dekkprodusenter og de fleste har en rekke dekk for ulike kjøretøy og kjøreforhold. Så hvis du vet veldig lite og vil prøve å finne et sett med dekk, kan det være en ganske utfordrende oppgave. Vinterdekk er enda mer utfordrende enn sommerdekk, men selv for sommerdekkene har du et bredt spekter som gjør beslutningen vanskelig å gjøre.

For sommerdekkene vil du få noe som er bedre for våte forhold, noen er mer målrettede for elbiler og noen er bare billige dekk. Det har en tendens til å være dyrere å kjøpe billigere dekk. Dette høres kanskje rart ut, men siden dekk er noe du ofte bruker daglig, vil de fleste kjøre et sted hver dag. Så hvis du må kjøpe et nytt sett med dekk oftere, er det egentlig ikke en sparing. Billigere dekk går nesten alltid ut raskere enn høykvalitets dekk. Rullemotstanden vil også være høyere, noe som fører til høyere drivstofforbruk. Så billigere dekk vil forbruker mer drivstoff enn dine høyere kvalitet dekk. Så besparelsene du gjorde da du kjøpte dekkene, blir svært raskt forbruket i høyere drivstoffpriser.

Sikkerhet er også en svært viktig del av å kjøpe dekk og prøver å spare penger når sikkerheten din er avhengig av den, er ikke den beste avgjørelsen. Når dekkene er slitne, begynner du å miste noen av sine nøkkelegenskaper, og når du når terskelverdien på 4 mm, må du kjøpe et nytt sett med dekk. Det er derfor viktig å regelmessig sjekke slitasje, så du vet når du må bytte dekk. Ulykker oppstår ofte på grunn av lavt mønsterdybde og på grunn av vannplanlegging under tungt regn.

Når du har god kvalitet dekk, vil de være bedre rustet til å forhindre aquaplaning, på grunn av bedre slitebane design. De vil ha en slitebane design som fokuserer på å fjerne vann raskt gjennom sporene på dekkene. Så når du velger dekk, se etter dekk som har lav rullemotstand med gode slitegenskaper og gode for å forhindre vannplaning. Det er viktigere å fokusere på dette enn på kjøpesummen på dekkene.

For mer informasjon om kjøp av nye dekk, besøk: https://vianor.no/