Hvor dårlige støtabsorberende stoffer kan gjøre deg kvalmende

En bil med dårlige støtdempere kan påvirke kjørekomforten i den grad at du kan få bilkjøring. Hva som skjer når du har dårlige støtdempere, er at bilen skal hoppe rundt mer og svinge i hjørnene. Dette kan føre til at førere eller passasjerer i bilen føler seg kvalme. Når du kjører bil, vil du ha så behagelig tur som mulig. En jevn og sikker stasjon med lavt støynivå fra bilen eller dekkene.

Støtdempere spiller en nøkkelrolle i å skyve dekk rett mot veioverflaten, slik at du får bedre grep og redusert bremselengde. Når du har dårlige støtdempere, kan du ha ujevn slitasje på dekkene, og du kan ha utfordringer for å ta skarpe hjørner uten svingende symptomer, noe som kan gjøre bilen vanskelig å kontrollere. Så hvis du føler at bremselengden din er lengre enn den burde være, kan det skyldes sjokk eller du føler deg mye svingende eller når du overgår fartshøyder eller ujevnheter i veien, føles det ubehagelig. Sjokkene bør gjøre turen jevn og komfortabel og bør ta bort den humpete følelsen fra hull eller støt.

Du har fire støtdempere på bilen din, en over hvert hjul, så hvis du ser litt oljelekkasje rundt dekkområdet, kan det være et tegn på at et av støtene dine lekker. En annen måte å teste sjokkene på er å legge kroppsvekten over dekket og deretter slippe ut og sjekk om bilen vil hoppe eller bare gå tilbake og stoppe. Hvis bilen hopper opp og ned, må du endre sjokkene dine.

En fin måte å få støtdempere på, er å gjøre en konditionstest, under en konditionstest vil de kontrollere alle bilens kritiske funksjoner for å sikre at bilen din er i god stand. Så del av denne inspeksjonen, blir støtdemperne testet slik at du tydelig vet om de må endres. Hvis de oppdager at sjokkene må endres, kan du bestille en avtale for å få det gjort. Det gode er at du vet om alle de andre kritiske delene av bilen er ok, slik at du kan kjøre trygt og komfortabelt uten forhåpninger.

For mer informasjon støtdempere, besøk: https://vianor.no/