Grunnleggende Om Vedlikehold Av Bil

Når det kommer til å kjøre et kjøretøy, passer nesten alle godt, men når det gjelder vedlikehold av bil, er ikke mange av oss så dyktige som mekaniker. Vi lar mekanikere på en bilverksteder håndtere all bilens vedlikeholdsarbeid uten å tenke to ganger at en 5 minutters lang rutine kan spare oss hundrevis kroner på det mekaniske verkstedet. Alt du trenger å gjøre er å religiøst se på viktige bildeler for å sikre sitt lange liv. Vet ikke hva jeg skal se på? Vi er her for å hjelpe deg! I denne artikkelen vil vi kaste lys på de 3 viktigste komponentene som hver hjemmemekaniker bør se etter jevnlig. 

  • Sjekk bil væsker: Hver gang du tanker opp bilen, ta litt tid ut til å inspisere bilens motorolje nivåer, sjekk bremse oljen og vannet i radiatoren. Inspeksjon alle disse vil sikre bilen bor lenge. En bilens motor trenger skikkelig smøring for å kjøre glatt. Sylindrene, der stempler beveger seg i pause-nakken hastigheter, trenger olje for å redusere friksjon. Hvis det er utilstrekkelig olje, vil bilens motor overopphetes og trolig bryte ned.
  • Fjæringen: En bil suspensjon består av mange små komponenter som ansiktet slitasje på jevnlig basis. Problemet de fleste mennesker står overfor her, ikke vet hva du skal se for under en inspeksjon. Er støtdemper den skyldige eller foringer må byttes? Heldigvis, det suspensjon kan kontrolleres veldig enkelt. En enkel kjøretur av bilen vil fortelle deg hva som er galt med bilen din. Hvis du føler stivhet eller vanskeligheter med å snu bilen, må suspensjon å bli ivaretatt.
  • Dekkene: Den dekk av en bil er vanligvis oversett, men de spiller en viktig rolle i å bestemme grep og håndtering av en bil. Utslitt dekk kan ødelegge din suspensjon og resultere i en ubehagelig tur. Den enkleste måten å sikre at dekkene dine er i tip-top kontroller at du har minst 4mm med riller igjen.

 Dette er de absolutt grunnleggende av bil vedlikehold, betyr det er mye mer du kan gjøre for bilen din. Men saken er at de fleste av oss er kort tid. Vi lever i en verden der vi kan sjelden ta ut tid til omsorg for oss selv, hvordan kan vi ta ut tid til en mekanisk objekt? Det er derfor en mekaniker er den beste veien å gå.

For mer informasjon om hvor du kan få service for din bil, besøk: Vianor