Viktige ting å vite om vinterdekk

Å kjøpe de beste vinterdekkene til kjøretøyet ditt er svært viktig i løpet av den kalde årstiden. Selv om noen tror at disse dekkene ikke er strengt tatt nødvendige, vil du innse at de er viktige når du kjører på isete og snødekte vinterveier med standard dekk. Vinterdekk er designet for å kunne tilby bedre trekkraft når du kjører på ekstremt kalde, isete, slapsete og snødekte veier. De er laget av en gummiforbindelse som forblir myk og fleksibel selv i de kalde værforholdene, noe som gjør at de kan tilpasse seg veien mye bedre.

Vinterdekk er som vintersko for bilen din. Den noe mykere gummiforbindelsen de er laget av, i tillegg til spesialdesigned slitebane-mønster og dypere slitebane, gjør dem ideelle for dårlig vintervær og de ekstremt kalde kjøreforholdene. På samme måte som du kan bruke vintersko i snø, men være bedre ute med flip-flops på en tørr og varm vei eller på stranden, fungerer vinterdekkene best når du bruker dem på snødekte og isete veier. De skal ikke brukes hele året fordi de kan forårsake stor skade på veiene hvis de ikke er dekket av is eller snø.

Når vintersesongen nærmer seg slutten og veiene blir varme og tørre, trenger du ikke vinterdekk på kjøretøyet ditt lenger. Den dype slitebanen som er konstruert for å håndtere snø eller for å bite seg fast for bedre veigrep vil ikke være nødvendig lenger. En av grunnene til at det ikke anbefales å bruke vinterdekkene i varmere årstider er at de slites ut raskt når de brukes på tørre veier. Siden gummien som slitebanen til vinterdekkene er laget av er betydelig mer fleksibel sammenlignet med hele helårs- og sommerdekk, kan den ikke tåle varmere temperaturer like godt.

Å bruke vinterdekk om sommeren vil også resultere i redusert ytelse av kjøretøyet på veien. Når temperaturen stiger, kan disse dekkene ikke kunne levere de samme håndteringsevnen som sommer- og helårsdekkene tilbyr under samme værforhold. Si for eksempel at du snu bilen raskt med vinterdekkene på en tørr vei. Du vil ikke kunne få til den  samme skarpe svingen som du ville fått med  sommer- eller helårsdekk.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk https://www.vianor.no/ i dag.